Agrarische kinderopvang Leunen

Wanneer je zoekt naar een agrarische kinderopvang Leunen, is het de moeite waard om eens te kijken bij Kinderopvang De Speelhoeve. De rust van het platteland bij onze agrarische kinderopvang Ysselsteyn (naast Venray) zorgt voor een prikkelarme omgeving. Hierdoor krijgt de behoefte van het kind alle aandacht. Bij Kinderopvang De Speelhoeve wordt het pedagogisch handboek van de VAK (Verenigde Agrarische kinderopvang) gehanteerd. De visie die hierin is vastgelegd is bepalend voor hoe kinderen benaderd worden in onze kinderopvang.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw kind? Neem dan contact met ons op voor meer informatie!

Rondleiding aanvragen Aanmelden

Kinderopvang Agrarisch

Op jonge leeftijd maken de kinderen al kennis met de wereld en het milieu bij Kinderopvang De Speelhoeve. Zo maken ze de jaargetijden mee en ervaren ze hoe verschillend deze zijn. Ook krijgen ze een bewustzijn over waar eten vandaan komt en hoe het groeit. Dit bereikt onze Agrarische Kinderopvang Leunen door de kinderen veel tijd in de buitenlucht door te laten brengen. Kinderen die veel tijd doorbrengen in de buitenlucht, ontwikkelen betere capaciteiten op het gebied van gezondheid en ontwikkeling.

Verenigde Agrarische Kinderopvang

Binnen ons kinderopvang Leunen wordt het pedagogisch handboek van de VAK (Verenigde Agrarische Kinderopvang) gehanteerd. De pedagogische visie van een dagopvang is bepalend voor hoe kinderen benaderd worden. Het is voor ouder(s) daarom belangrijk om te kijken of de visie van een dagopvang aansluit bij jouw eigen visie over de opvoeding en ontwikkeling van jouw zoon of dochter.

Wij dragen onze pedagogische visie uit door:

  • ieder kind onvoorwaardelijk te accepteren;
  • ons te verplaatsen in hun belevingswereld;
  • zelf het goede voorbeeld te geven;
  • hun eigen initiatieven te stimuleren;
  • goed te observeren waar hun behoeften liggen;
  • zelf laten ontdekken en zelf laten doen;
  • diverse activiteiten aan te bieden;
  • respect te hebben voor elkaar, de natuur en de wereld om ons heen.

Beleef de agrarische kinderdagopvang

Agrarische kinderopvang de Speelhoeve is uniek in zijn samenwerking met het agrarisch bedrijf. Met speciale buitenpakjes tot regenlaarsjes, zijn wij volledig uitgerust om de kinderen veilig te laten genieten van alle activiteiten op de boerderij. Zo hebben wij in onze buitenplaats een moestuin, speeltoestellen en een boomgaard. Naast de grote binnenruimtes, speelt het grootste deel van onze kinderopvang zich buiten af. Verder maken de grasheuvels, een houten speelhuisje, boomstammen, grote keien, zandbakken bomen en niet te vergeten, onze dieren het tot een avontuurlijke omgeving die volledig is ingericht op kinderen.

Benieuwd naar de Speelhoeve?

Ben je nieuwsgierig naar onze omgeving en de sfeer bij dagopvang de Speelhoeve?

Je bent altijd van harte welkom voor een kennismaking met onze locatie in Ysselsteyn. Wij geven jou dan vrijblijvend een rondleiding en kijken graag mee naar jouw wensen en de mogelijkheden voor kinderopvang.

Rondleiding aanvragen Aanmelden